Την πλήρη υποστήριξή της στη θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, πως πιθανή ελληνική χρεοκοπία δεν θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού», έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως ο υπουργός -και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων- εξέφρασε την άποψη του Βερολίνου.

Ο Ρέσλερ «εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Με το βλέμμα μάλιστα περισσότερο στο εσωτερικό της Γερμανίας, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ισχυρή ενότητα εντός της κυβέρνησης» μετά τη δήλωση του Ρέσλερ.

Το γραφείο της καγκελαρίου σύμφωνα με το in.gr, επανέλαβε πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να συνεχίσει να λαμβάνει στήριξη.

Σε άρθρο του στη Welt, ο Φίλιπ Ρέσλερ υπογράμμισε πως για να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη «πρέπει να σταματήσουν πια να υπάρχουν ταμπού», αποσαφηνίζοντας πως «αυτό περιλαμβάνει, εάν χρειαστεί, μία τακτική χρεοκοπία της Ελλάδας εάν είναι επίσης διαθέσιμα τα απαραίτητα όργανα».

Οι κυβερνητικοί εταίροι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) έχουν ανεβάσει τη ρητορική τους αναφορικά με την Ελλάδα, με στελέχη τόσο του «αδελφού» κόμματος του CSU όσο και των Φιλελεύθερων να μην διστάζουν να κάνουν λόγο για ελληνική χρεοκοπία ή για έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ένα από τα αρκετά πρόσφατα αραδείγματα, ιδιαίτερα από τις τάξεις των Φιλελευθέρων, είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα του κόμματος Κρίστιαν Λίντερ πως «σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί ή να θελήσει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Αυτού του είδους οι δηλώσεις έχουν φουντώσει τις συζητήσεις στα γερμανικά ΜΜΕ περί διάστασης απόψεων μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως και τα δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια μέσα στο CDU για τις δηλώσεις των συγκυβερνώντων βουλευτών -και σε αυτό το πλαίσιο, το γραφείο της καγκελαρίου τόνισε ότι η «υπάρχει ισχυρή ενότητα εντός της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook