Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, προέδρων και μελών από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και αρκετών συμπολιτών μας, τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας. Στο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο, Γυμνάσιο και το Δημοτικό (παλιό Γυμνάσιο) Νεαπόλεως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης όπου μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι ήσαν παρόντες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο και Γυμνάσιο Νεαπόλεως ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο. Ο Μητροπολίτης, στην ομιλία του προς τους μαθητές του Λυκείου Νεάπολης, μετά το τέλος της δοξολογίας είπε τα παρακάτω: «Θα ήθελα πάντα να θυμόσαστε ότι βρίσκεστε στο χώρο ενός σχολείου με ιστορία, του αρχαιότερου σχολείου του νομού μας. Θα ήθελα επίσης να σας εκφράσω τη χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας και να σας διαβεβαιώσω ότι συμμετέχουμε όλοι στην αγωνία σας. Είναι σαφές σε όλους ότι τα πάντα αλλάζουν και τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, ακόμα και για τη γνώση και για την παιδεία».

Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια συμβούλεψε τους μαθητές να μην φοβούνται, να μην απογοητεύονται αλλά ούτε και να απελπίζονται στις δύσκολες στιγμές της ζωής και γενικότερα σε θέματα του σχολείου αλλά να έχουν δύναμη να τα αντιμετωπίζουν και τους ευχήθηκε αγάπη, ομόνοια και καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παίρνοντας το λόγο σημείωσε τα εξής: « Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι καθηγητές, οι μαθητές και η κοινωνία θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη γιατί χρειάζεται να ανακαλύψουμε νέες αξίες, να ξαναδούμε τη ζωή μας και τη συλλογικότητές μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε συνδράμουν και οι καθηγητές. Δεν αρκεί απλά και μόνο η παράδοση του μαθήματος αλλά να διαμορφώνουμε άλλους ανθρώπους, άλλες κοινωνίες και άλλες συλλογικότητες. Δυστυχώς αυτές που φτιάξαμε μέχρι σήμερα καταρρέουν, κι έχουμε ευθύνη όλοι μας γιαυτό που συμβαίνει. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι και πιστεύω ότι και με τη βοήθεια της νέας διευθύντριας του Λυκείου Νεάπολης της κ. Μαρίας Κωστάκη, στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, και με τους άλλους καθηγητές καταβάλλαμε μία προσπάθεια να διαμορφωθεί ο χώρος έγκαιρα και να ευπρεπιστεί έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αξιοπρεπώς τη νέα σχολική χρονιά.

Πάνω από τρεις εβδομάδες με τα λίγα συνεργεία του Δήμου και με τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους από την Πολιτεία, τα καταφέραμε. Βέβαια δεν τελειώσαμε τις εργασίες, γιατί χρειάζονται ακόμα και άλλες βελτιώσεις στο χώρο. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι Δήμος προχωρεί παράλληλα τη διαδικασία της αποκατάστασης του αμίαντου και ελπίζουμε να είμαστε σύντομα έτοιμοι ώστε να παραλάβετε ένα σχολείο υπόδειγμα, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα χώρο που παράγεται γνώση και πολιτισμός. Όλοι μαζί και με αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να πάμε καλύτερα. Σας εύχομαι καλή πρόοδο καιι καλή σχολική χρονιά με πολλές επιτυχίες!».

Στο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξέθεσε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Μαρνέλλος, σημειώνοντας ότι εδώ και τρεις μήνες προσπαθούν οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ο ίδιος να λάβουν μία απάντηση για το νέο καθεστώς της λειτουργίας των σχολείων μετά τη συνένωση των Καλλικρατικών Δήμων. Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο Δήμαρχος, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και ο ελεγκτικό συνέδριο δεν έχει δώσει καμία σαφή απάντηση.

Ως εκ τούτου, μετά από την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη, έγινε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ώστε να δοθούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, για να καλύψουν τις αυτονόητες ανάγκες τους και να απαλλαχθούν προσωρινά από αυτή τη διαδικασία οι σχολικές επιτροπές οι οποίες είναι δέσμιες της γραφειοκρατίας.

Ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ. απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη Απόστολου, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Οι διευθυντές του Λυκείου, Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου, καλωσόρισαν τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς και απηύθυναν κι εκείνοι από την πλευρά τους χαιρετισμούς ενώ ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολή χρονιά.

Στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Νεάπολης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής, η Αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νεάπολης, ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ., ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης, κ. Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Μιχάλης Μαρής, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και ο Πρώην Δ/ντής του Λυκείου Νεάπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook