Το Λύκειο Γαζίου και το Γυμνάσιο Τυλίσου επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χ. Κουτσογιάννη και Π. Περάκη, τον γεν. γρ. του δήμου Γ. Μανουσάκη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ν. Παπάζογλου και την πρόεδρο της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη.

Ο δήμαρχος συνομίλησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς και ευχήθηκε σε όλους να έχουμε μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.

Στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές του λυκείου Γαζίου, ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης ανέφερε:

«Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά και στο λύκειο Γαζίου. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, μαθητές, καθηγητές και γονείς, να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά. Ειδικά σε εσάς παιδιά, θα ήθελα να ευχηθώ να έχετε πίστη, δύναμη και κουράγιο, για να αντεπεξέλθετε στην εκπαιδευτική διαδικασία και να κατακτήσετε τους στόχους σας.

Δυστυχώς και αυτή η σχολική χρονιά, δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς… Προβλήματα υπάρχουν αρκετά και ελπίζουμε το αρμόδιο υπουργείο να μπορέσει να δώσει σύντομα λύσεις. Από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Φίλοι μαθητές, σε αυτό το τελευταίο σκαλοπάτι της βασικής εκπαίδευσης που βρίσκεστε, μια ανάσα από τα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα, απαιτείται προσπάθεια, μεθοδικότητα, διαρκής αγώνας για να έχετε το επιθυμείτο αποτέλεσμα.

Δεν είναι δύσκολο, μη φοβηθείτε την προσπάθεια, δουλέψτε με επιμονή και στο τέλος είμαι βέβαιος ότι θα δείτε τους κόπους σας να αποδίδουν καρπούς.

Έχετε την τύχη να βρίσκονται δίπλα σας ικανότατοι εκπαιδευτικοί. Εκμεταλλευτείτε την παρουσία τους! Ρουφήξτε σαν σφουγγάρια την γνώση που μπορούν να σας μεταδώσουν και θα δείτε, δεν θα το μετανιώσετε.

Μην αφήσετε σε καμία περίπτωση τις όποιες αδυναμίες της πολιτείας να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στα όνειρά σας. Να ξέρετε ότι όλοι εμείς είμαστε δίπλα σας, συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία σας, αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις σας…

Θέλω να γνωρίζετε ότι ως δημοτική αρχή, θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε, θα βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε.

Εύχομαι να έχετε όλοι σας φίλοι μου, μαθητές, καθηγητές και γονείς, μια πραγματικά καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!»

Στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές του γυμνασίου Τυλίσου – το οποίο με παρέμβαση της δημοτικής αρχής παρέμεινε ανοικτό – ο δήμαρχος ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω στο γυμνάσιο Τυλίσου, ένα γυμνάσιο που παραλίγο να μην λειτουργούσε σήμερα. Θυμάστε άλλωστε όλοι σας την απόφαση κατάργησής του, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού «Καλλικράτη». Ευτυχώς, ενεργώντας γρήγορα, ουσιαστικά αλλά και αποφασιστικά, μπορέσαμε ως δημοτική αρχή να μεταπείσουμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας και έτσι σήμερα να χτυπά κι εδώ το «πρώτο κουδούνι».

Εδώ, στην όμορφη Τύλισο, μακριά από την «ακάθαρτη, πολύβουη χώρα» όπως έγραψε κάποτε ένας από τους σημαντικότερους ποιητές μας, ο Κωστής Παλαμάς. Αγαπητά μου παιδιά, έχετε την τύχη να βρίσκεστε σε ένα σύγχρονο κτίριο. Με βάση τις αρμοδιότητές που έχουμε ως δήμος, πραγματοποιήσαμε εγκαίρως όλες τις απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε να σας παραδώσουμε σήμερα ένα από τα πλέον λειτουργικά σχολεία του νομού μας. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί συνάδελφοί σας μαθητές, θα ήθελαν να βρίσκονται σήμερα σε αυτό το κτίριο. Ασφαλές, πλήρως ανακαινισμένο και με τις κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να διευκολυνθείτε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο χέρι σας είναι να το προφυλάξετε. Να το διατηρήσετε στην κατάσταση στην οποία σας το παραδίδουμε και να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά!

Πρόκειται όμως και για ένα σχολείο με άριστους καθηγητές, ικανούς να σας μεταδώσουν τις γνώσεις που σας είναι απαραίτητες. Θα είναι δίπλα σας σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα σας στηρίζουν και θα σας οδηγούν με σιγουριά στα μονοπάτια της γνώσης.

Οι καθηγητές σας είναι αυτοί, που για μια ακόμη χρονιά, καλούνται να καλύψουν και τα κενά της πολιτείας. Να υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο λειτούργημά τους, χωρίς να έχουν ουσιαστική στήριξη από πουθενά, παρά μόνο από την αγάπη που τρέφουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πώς θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω μάλιστα.

Να τους ακούτε και να τους συμβουλεύεστε αγαπητά μου παιδιά και κάποια στιγμή στο μέλλον, μετά από μερικές δεκαετίες, θα δείτε πόσο θα σας έχουν ωφελήσει… Θα θυμάστε με νοσταλγία αυτά τα χρόνια, είμαι σίγουρος γι’ αυτό…

Τα προβλήματα και εφέτος σε βασικά θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου παιδείας, δυστυχώς δεν λείπουν. Προβλήματα σημαντικά, που θα πρέπει όμως να προσπαθήσετε να μην σας επηρεάσουν. Να μείνετε απερίσπαστοι στο έργο σας. Και μη ξεχνάτε πώς «της παιδεία οι μεν ρίζες πικρές, οι δε καρποί γλυκείς».

Να είστε βέβαιοι ότι εμείς από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα αυτά.

Με τη δύναμη που παίρνω από την ομορφιά των νιάτων σας, εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά. Να έχετε υγεία, δύναμη και να σας βοηθήσει ο Θεός έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν όλα σας τα όνειρα!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook