Μέσα στο Σεπτέμβριο υποστηρίζει η Wall Street Journal πως θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα, επικαλούμενη πηγές στο ΔΝΤ που επισημαίνουν ότι πρόκειται για την «τελευταία ευκαιρία» στην Αθήνα και πως η εκταμίευση της δόσης του Δεκεμβρίου θα είναι δυσκολότερη εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τη Δευτέρα, δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως η Ελλάδα αναμένεται να λάβει την επόμενη δόση μετά την ανακοίνωση του νέου φου στα ακίνητα για την κάλυψη της υστέρησης των εσόδων.

Οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι αυτή «θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», αναφέροντας μάλιστα πως η δόση του Δεκεμβρίου θα είναι ακόμη δυσκολότερο να εκταμιευτεί εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Απέρριψαν όμως τα σενάρια περί χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τόνισαν ότι η Αθήνα παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα του κοινού νομίσματος.

«Η πίεση στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή επανειλημμένα απέτυχε να πετύχει όσα υποσχέθηκε. Αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις για πτώχευση ή για έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία» δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους αυτούς.

in.gr