Πιστώσεις ύψους 200 εκατομ ευρώ θα διανεμηθούν τον Μάρτιο σε Περιφέρειες της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα με την ανεργία. Όπως είπε από τα Χανιά ο υφυπ. Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στις περιφέρειες αυτές εντάσσεται και η Κρήτη λόγω του πολύ υψηλού ρυθμού ανόδου της ανεργίας η οποία από 5,3% το 2007 έφτασε στο 12% το 2010.

\”Για την Κρήτη αυτό που έχει αξία να δούμε είναι ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας ο οποίος πράγματι, τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλος και που έδωσε ένα σημαντικό ποσοστό, που είναι κάτω απο τον μέσο όρο της χώρας, αλλά με σημαντικό ρυθμό αύξησης\” είπε ο κ.Κεγκέρογλου, γνωστοποιώντας πως λόγω της αλματώδους αύξησης του ποσοστού ανεργίας η Κρήτη \”εντάσσεται στις περιοχές με ιδιαιτερότητες όπου θα εφαρμοστούν τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Τον Μάρτιο θα γίνει η εκχώρηση απο το υπουργείο στις Περιφέρειες σημαντικών ποσών συνολικού ύψους 200 εκατομ ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο\”

Σε πανελλαδικό επίπεδο στόχος της κυβέρνησης για το 2011 είναι το ποσοστό ανεργίας να μην ξεπεράσει το 14,5-15% είπε ο κ.Κεγκέρογλου γνωστοποιώντας πως τα τελευταία στοιχεία \”δείχνουν ότι έχει φτάσει στο 13,6% με τάσεις να ανέβει\”.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η ανεργία μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει φτάσει στο 18-20%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook