Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται και τη Δευτέρα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) με τους εργαζόμενους να αποδίδουν το πρόβλημα στις 144 μετατάξεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση, σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

H συχνότητα των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου φτάνει περίπου τα 15 λεπτά για το τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά, ενώ για τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς η αναμονή είναι αισθητά μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουρές και μεγάλος συνωστισμός στους συρμούς.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο λόγω και της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, γεγονός που έχει στρέψει το επιβατικό κοινό στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του.

Υπενθυμίζεται όπως αναφέρει το in.gr, ότι η μετάταξη των υπαλλήλων από τον ΗΣΑΠ, χωρίς προηγουμένως να έχει διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς, ανάγκασε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση να ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) Γιάννη Σπυράκου.

Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.