Ο πάγος δεν έλιωσε. Οι Ρώσοι έκαναν σαφές στον πρωθυπουργό της Βρετανίας πως καλά θα κάνει να ξεχάσει την υπόθεση Λιτβινιένκο και ο Ντέιβιντ Κάμερον επέμεινε πως οι δύο χώρες μπορούν να παραμερίσουν τη διένεξή τους σχετικά με τη δολοφονία αυτού του επικριτή του Κρεμλίνου για να αναπτύξουν νέες εμπορικές σχέσεις και να βοηθήσουν στην προώθηση της παγκόσμιας σταθερότητας μετά τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

Η πρώτη επίσκεψη Βρετανού ηγέτη εδώ και έξι χρόνια στη Ρωσία δεν έφερε σπουδαία αποτελέσματα. Οι βρετανορωσικές σχέσεις έχουν ενταθεί μετά τον φόνο του Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει δηλητηριασμένος το 2006 στο Λονδίνο, είχε κατηγορήσει για τη δολοφονία του τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Ρωσία έχει απορρίψει επανειλημμένα βρετανικά αιτήματα για την έκδοση του βασικού ύποπτου για τον φόνο, του πρώην πράκτορα της KGB Αντρέι Λουγκοβόι. Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι η άρνηση της Μόσχας να παραδώσει τον Λουγκοβόι δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αργότερα, όταν ο Κάμερον μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, η ατμόσφαιρα χαλάρωσε κάπως, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Αφηγήθηκε πώς πράκτορες της KGB είχαν επιχειρήσει να τον στρατολογήσουν το 1985, όταν είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Μόσχα ως φοιτητής. «Είμαι πεπεισμένος πως ο Ντέιβιντ θα ήταν ένας πολύ καλός πράκτορας της KGB, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχε γίνει ποτέ πρωθυπουργός της Βρετανίας», σχολίασε γελώντας ο Μεντβέντεφ.

 Στη διάρκεια της επίσκεψης του Κάμερον, ο οποίος συνοδευόταν από 20 κορυφαίους Βρετανούς επιχειρηματίες, περιλαμβανομένων των επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών BP και Shell, υπογράφηκαν εμπορικές συμφωνίες ύψους περίπου 251 εκατομμυρίων ευρώ.