Για τις δουλειές που δεν την έχουν πληρώσει, την κατάσταση της τηλεόρασης, το ενδεχόμενο να συνεργαστεί τηλεοπτικά με τον Αλέξανδρο Ρήγα, αλλά και τη θέση της κριτή σε talent show μίλησε στο  «Βήμα» της Κυριακής, η Ελένη Ράντου.

Για τις δουλειές που δεν έχει πληρωθεί: «Φυσικά. Για παράδειγμα, για την ταινία “Πεθαίνω για σένα” δεν πληρώθηκα ποτέ, διότι έκλεισε η εταιρία παραγωγής. Ούτε καν για τους έξι μήνες που κάναμε γυρίσματα. Στην τηλεόραση έχασα όλα τα λεφτά της δεύτερης σεζόν της “Εργαζόμενης γυναίκας”. Ακόμη και τα ψίχουλα που μας έδιναν για τις επαναλήψεις, πλέον, με το έτσι θέλω, τα κανάλια δεν μας τα πληρώνουν».

Για τις επιλογές των καναλιών: «Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε πράγματα τα οποία δεν τα κάναμε επί κρίσης αλλά πριν. Η επένδυση μία δεκαετία πριν έγινε στο μη σημαντικό. Ήταν σα να ήθελαν να εκδικηθούν τα σημαντικά πρόσωπα και πράγματα. Αυτό το αποτέλεσμα ζούμε πλέον. Σε μια πρωινή εκπομπή τις προάλλες άκουγα για μια παρέα την οποία δεν ήξερε κανείς, πρόσωπα τα οποία δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό! Αφιερώθηκαν αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες σε ασήμαντα πρόσωπα. Είτε είναι οι αδελφές Καρντάσιαν, είτε η Τζούλια Αλεξανδράτου, ο χρόνος που κατασπατάλησαν είναι απίστευτος. Όταν όλος ο πολιτισμός πρεσβεύει πως ό,τι απασχολεί σε μάκρος και σε διάρκεια είναι σημαντικό και η Τζούλια Αλεξανδράτου απασχολούσε 200 ώρες την εβδομάδα, το σημαντικό δεν ήθελε να είναι δίπλα. Εγώ κάποτε βρέθηκα σε εκπομπή και μετά έβαλαν αντίστοιχο θέμα και ντράπηκα πολύ. Έδιωξαν ό,τι μπορούσε να δείξει μια ανθρωπιά».

Για την πρόταση τηλεοπτικής συνεργασίας με τον Αλέξανδρο Ρήγα: «Ναι (σ.σ. έχω δεχθεί πρόταση), αλλά δεν είναι πιθανό. Έχω πολλή δουλειά στο θέατρο. Θα πρέπει να αλλάξει ο προγραμματισμός του καναλιού, να πάει αργότερα, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε».

 

Για το αν θα πήγαινε ως κριτής σε τηλεοπτική εκπομπή: «Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι θα κάτσω σε μια καρέκλα και θα πω κάτι σε κάποιο παιδί, είτε είναι ψώνιο είτε είναι ταλέντο. Δεν έχω παίξει αυτό το παιχνίδι που λέγεται εξουσία. Δεν τα ‘χω καλά με αυτό».