«Η πλήρης αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα επιστρέψει όταν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία για τον Προϋπολογισμό του 2012», όπως ανέφερε στο «Βήμα» το απόγευμα της Τρίτης στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν νέες πολιτικές (δηλαδή μέτρα) όταν επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας.

Το πότε όμως θα επιστρέψουν δεν διευκρινίζεται παρά τις χθεσινές πληροφορίες ότι θα έρθουν στην Αθήνα τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση του Ecofin την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πολωνία.

Το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στo in.gr, συνδέεται με την άμεση υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Τεχνικά κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα βρεθούν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να υποστηρίξουν αυτή τη δουλειά (σ.σ.: για προϋπολογισμό 2012 και μεταρρυθμίσεις) ενώ οι πλήρεις αποστολές θα επιστρέψουν όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω για να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τις πολιτικές που θα χρειαστούν για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση» σημειώνει το στέλεχος του ΔΝΤ.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν θα μιλήσει την Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου με βασικό θέμα την Ελλάδα.

Την Παρασκευή τα στελέχη της τρόικας θα συμμετάσχουν και θα ενημερώσουν για την πρόοδο της Ελλάδας το Ecofin της Πολωνίας, στο οποίο θα συμμετάσχει ύστερα από πρόσκληση της πολωνικής κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ράιχενμπαχ: «Ηρθαμε για τεχνική βοήθεια»

«Είμαστε εδώ για να παράσχουμε τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει απάντησε «γι αυτό είμαστε εδώ».

Η 25μελής ομάδα γιά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και το μνημόνιο θα υποβάλει τριμηνιαίες εκθέσεις για την ελληνική οικονομία αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook