Με ειδικές μεταλλικές τάπες που τοποθετούσαν στην έξοδο χρημάτων, σε ΑΤΜ τραπεζών, έκλεβαν τα χρήματα ανυποψίαστων πολιτών, δύο υπήκοοι Ουγγαρίας, 25 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές στον Πειραιά.

Τους δύο αλλοδαπούς συνέλαβε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και βρέθηκε τυχαία σε τράπεζα, όπου είχαν στήσει την παγίδα τους οι δράστες.

Η μέδοδος κλοπής που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ούγγροι, ονομαζεται « cash trapping » και λειτουργεί ως εξής:

Οι δράστες παγίδευαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τοποθετώντας ειδικές μεταλλικές τάπες στις εξόδους χρημάτων των Α.Τ.Μ. τραπεζών, με αποτέλεσμα όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη, να γίνεται κανονικά η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους, αλλά τα χρήματα της ανάληψης να μην εξέρχονται και οι πελάτες να μην τα λαμβάνουν. Κατόπιν οι δράστες, αφαιρούσαν τη μεταλλική τάπα και παραλάμβαναν αυτοί τα χρήματα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παγιδεύσει συνολικά πέντε ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 990 ευρώ, προερχόμενα από παγιδεύσεις ΑΤΜ, ένα πριόνι κοπής μετάλλου, μία μεταλλική λίμα, ένα ρολό ταινίας διπλής όψεως, τέσσερις ταινίες συγκόλλησης, δύο κατσαβίδια, ένας σουγιάς-πολυεργαλείο και δύο ρολά μεταλλικών ταινιών μέτρησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook