Σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης κάλεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ.

«Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή για αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά να ανατραπεί υπό από το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Εκτίμησε μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, πως «η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης, ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία, έχουν έτοιμα τα διάδοχα σχήματα και δεν πρόκειται να ψηφίσει προϋπολογισμό αυτή η κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», «Ευρώ ή δραχμή», υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τον λαό και να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μόνο της Ελλάδας, χωρίς να χρεοκοπήσει και η Ευρωζώνη.

«Δεν κάλεσαν κάποιοι την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι και τώρα θέλουν να μας διώξουν. Η Ελλάδα έχει ισότιμα δικαιώματα στην Ευρωζώνη και πρέπει να διεκδικήσει τις δυνατότητες που της προσφέρουν. Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα είναι εκβιασμός προς τους Ευρωπαίους εταίρους και όχι προς τον ελληνικό λαό»
, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν μισεί το ΠΑΣΟΚ ενώ θα έπρεπε να προσδοκά στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ. Το νοσταλγώ. Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του, τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε και εκπροσωπούσε κοινωνικές κατηγορίες; Είναι κόμμα του Μνημονίου. Εμείς προσδοκούμε στη συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη μεταρρυθμιστική Αριστερά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook