Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική πολιτική του χάους και της ανευθυνότητας δεν έχει προηγούμενο. Έχουν περάσει 13 ολόκληρες ημέρες και ακόμη δεν έχει δοθεί πρακτική και άμεση λύση με το ζήτημα του Ρωσικού Νηογνώμονα. Ένα ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Νησιά παραμένουν αποκλεισμένα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφοδοσίας, ανθρώπινες ζωές διακυβεύονται, ο Τουρισμός πλήττεται σοβαρά και ποινικές ρήτρες ενεργοποιούνται, ενώ οι πολίτες έφθασαν στο σημείο να μετακινούνται ακόμη και με βάρκες. Και η μόνη “λύση” η οποία προτάθηκε, είναι η πλήρης ένταξη στον αναφερθέντα νηογνώμονα, διαδικασία ωστόσο, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Μέχρι τότε, η μόνη δυνατή μεταφορά θα γίνεται με -αμφιβόλου ποιότητας και δυνατότητας- μικρά πλεούμενα; Τα ακινητοποιημένα πλοία δεν έχουν ελεγχθεί από επιθεωρητές του ΚΕΕΠ και δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή;

Γιατί, λοιπόν, προσωρινά να μην τεθεί, μετά από ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 11 του ΠΔ 32/4.3.1997, σύμφωνα με την οποία επιβατικά πλοία κάτω των 1.500 κόρων δεν απαιτείται να είναι εντεταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου νηογνώμονα, σε συνδυασμό με έκτακτες επιθεωρήσεις τοπικών κλιμακίων του ΚΕΕΠ;

Είναι, λοιπόν, καιρός η Κυβέρνηση να κάνει -έστω για μια φορά- το καθήκον της.

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook