Μια εβδομάδα και πλέον μετά τους εγκληματικά αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την ανάκληση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας επιβατηγών πλοίων, κάποιες ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων η Αγ.Ρουμέλη Σφακίων και η Γαύδος, παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, και συνεχίζει:

Ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς υποβαθμίζεται και δυσφημείται, καθώς στην έξοδο σωρεύονται σκουπίδια που αποτελούν εστία μολύνσεως για κατοίκους και επισκέπτες. Στη Γαύδο τελειώνει το πετρέλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι σταματούν οι γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και η άντληση νερού από τις γεωτρήσεις.

Είναι αδιανόητο ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορεί να βρει μια έστω προσωρινή λύση στο πρόβλημα ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοϊδης. Κι αυτό όταν του έχουν προταθεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς – αλλά και από τη Ν.Δ. – λύσεις που θα μπορούσαν άμεσα να εφαρμοσθούν, με την επίκληση των εκτάκτων συνθηκών.

Όταν είναι τόσο βαριές οι επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε να έχει το σθένος και το ανάστημα να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της λύσης που θα επιτρέψει τη διενέργεια έκτακτων έστω δρομολογίων, τουλάχιστον σε περιπτώσεις όπως της Αγ.Ρουμέλης και της Γαύδου.

Τις ώρες της κρίσης ο τόπος χρειάζεται πραγματική ηγεσία και όχι ευθυνόφοβους γραφειοκράτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook