Σκληρή ανακοίνωση εξεδώθη από το Ε.Κ.Η για την εργασιακή εφεδρεία

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

\”Η κυβέρνηση άρχισε να υλοποιεί τα πιο σκληρά, επαχθή και αντικοινωνικά μέτρα, προκειμένου να ’’ικανοποιήσει’’ δανειστές, αγορές, Τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία – προθάλαμος προς την ανεργία – παίρνει « σάρκα και οστά»

Οι μαύρες λίστες θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Το ποτάμι των ανέργων αποτελεί ανθρωποθυσία στο βωμό των συμφερόντων που ’’ οραματίζονται’’ μια Ελλάδα με εργαζομένους στα όρια της φτώχειας και με ανέργους να προσφέρουν την εργατική του δύναμη για ένα κομμάτι ψωμί.

Tην ώρα που τα άδικα και αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κραχ απασχόλησης, ένα ακόμη μέτρο αυτό της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αδιέξοδων πολιτικών και αποφάσεων.

Διαφωνούμε ριζικά με αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν μαθηματικά στην κοινωνική χρεοκοπία και στην περαιτέρω αποδυνάμωση και αναποτελεσματικότητα του κράτους.

Στη σκληρή κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εργασιακή εφεδρεία και κατ΄ επέκταση περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα μαζί με την κοινωνία, που πλήττεται βάναυσα από το μνημόνιο, πρέπει να δώσουν την απάντηση μιας συνολικής Ανατροπής αυτών των βάναυσων πολιτικών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook