Θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο «γεμάτα».
Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει ένα φιλάρισμα. Το φιλάρισμα που είναι στη μόδα, δεν έχει απότομες σκάλες αλλά ένα φυσικό αποτέλεσμα με «κίνηση». Επίσης, δεν ξεκινά από πολύ ψηλά.
Δώστε του τις κατάλληλες οδηγίες υπογραμμίζοντας τις λέξεις «φυσικό αποτέλεσμα». Με τον κομμωτή σας πρέπει να κάνετε ξεκάθαρη κουβέντα ώστε να καταλαβαίνει ακριβώς τι θέλετε να κάνετε.

Ποιο κούρεμα κόβει χρόνια;
Τα μακριά μαλλιά χαρίζουν ένα πιο νεανικό στυλ. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αποφύγετε τα ασύμμετρα κουρέματα και επιλέξτε όσα απαλύνουν τις γραμμές και γλυκαίνουν το πρόσωπο.

Θέλω να κάνω αφέλειες. Ποιο στυλ θα μου ταιριάζει;
Πρόσωπο με γωνίες: ελαφρώς ασύμμετρες αφέλειες.
Οβάλ πρόσωπο: οι αφέλειες στο πλάι.
Μακρύ πρόσωπο: οι γεμάτες αφέλειες.

Που μπορώ να τεστάρω εάν ένα κούρεμα μου πάει;
Το jenny.gr προτείνει το www.thehairstyler.com όπου μπορείτε να ανεβάσετε τη φωτογραφία σας και στη συνέχεια να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά στυλ.

Ποιο χτένισμα φρεσκάρει στη στιγμή;
«Ανοίξτε» το πρόσωπο σας πιάνοντας τα μαλλιά σας όλα μαζί προς τα πίσω σε μία αλογοουρά ή ένα σινιόν κότσο. Αφήστε μερικές τούφες να πέφτουν ανέμελα στο πλάι.

Hair tip: Πως μπορώ να σταματήσω την τριχόπτωση; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που συνδέεται με παράγοντες γενετικούς, διατροφικούς, ψυχολογικούς (όπως το στρες) και σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το κάπνισμα. Οι γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καπνίστριες. Ακόμα, βλέπουν πολύ πιο σύντομα και πιο συχνά λευκές τρίχες.

Ακόμα, περιορίστε το άγχος και βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α (καρότα, πράσινα λαχανικά και βερίκοκα) .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook