Ένα νέο, διαφορετικό, εργοστάσιο ανακύκλωσης έκανε εγκαίνια τη Δευτέρα στην κεντρική Αγγλία (West Bromwich).

Σε αντίθεση με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, η συγκεκριμένη ξεχωρίζει ως η πρώτη που θα ανακυκλώνει αποκλειστικά... πάνες και προϊόντα για την ακράτεια (από νοσοκομεία, κλινικές, βρεφονηπιακούς σταθμούς).

"Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πάνες που πετιούνται κάθε χρόνο στα σκουπίδια ξεπερνούν τον ένα τόνο ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμάτων", σημειώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Guardian" o Ρόι Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Knowaste" η οποία βρίσκεται πίσω από το έργο.

Μάλιστα, η εν λόγω προσπάθεια, σύμφωνα με το ethnos.gr, προβλέπεται να έχει και συνέχεια καθώς η εταιρεία φιλοδοξεί να εγκαινιάσει άλλα τέσσερα τέτοιου τύπου εργοστάσια μέσα στην επόμενη τετραετία.

Αναφορικά τώρα με τη λειτουργία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, αυτές αναλαμβάνουν, αφού πρώτα αποστειρώσουν τις πάνες, εν συνεχεία να αφαιρέσουν τα πλαστικά τους μέρη και να τα επεξεργαστούν με στόχο αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σωλήνων και κεραμιδιών.