Έντρομοι πετάχτηκαν απο τα κρεββάτια τους οι κάτοικοι της συνοικίας Κουμ Καπί της πόλης των Χανίων, απο μια ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε καφετέρια στην παραλία της περιοχής.


Γείτονες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων απο την καφετέρια μόλις βγήκαν έξω είδαν έκπληκτοι πως απο την έκρηξη είχε - στην κυριολεξία - κατεδαφιστεί ολόκληρο το κτίριο.

  


Aπο πραγματικό θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς η περιοχή, λόγω των πολλών καταστημάτων (καφετέριες, εστιατόρια) είναι πολυσύχναστη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.Η έκρηξη προκλήθηκε απο ισχυρότατο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος , σύμφωνα με την αστυνομία αποτελείτο πιθανόν απο ζελατοδυναμίτιδα βάρους 2 κιλών (!!).

  

'Οπως λένε περίοικοι αλλά και πηγές της αστυνομίας, εκείνοι που τοποθέτησαν την βόμβα, προφανώς και ήθελαν να καταστρέψουν ολοσχερώς την επιχείρηση, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους καταστηματάρχες οι οποίοι έχουν ανησυχήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη δεν σημειώθηκε πυρκαγιά.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Flashnews