Θα σας σπρώξουν και θα σας ποδοπατήσουν σίγουρα, αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη  και βόλτα στις υπέροχες αγορές της είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Στην περιοχή του Sultan Αhmet, στη Μεγάλη Αγορά (Kapali Carsi), το «αλισβερίσι» δεν σταματά ποτέ. Για τους Τούρκους, όλες οι δουλειές και τα ραντεβού κλείνονται στο λαβύρινθο του Grand Bazaar. Βαβούρα, κοσμοσυρροή, φωνές… Το μέρος «μυρίζει» Κωνσταντινούπολη! Πάνω από 4.000 μαγαζιά κάθε τύπου, που απλώνονται σε δεκάδες δαιδαλώδη δρομάκια, σας δίνουν την ευκαιρία να χαθείτε και να το απολαύσετε…

\"\"

\"http://www.travelstyle.gr/portal/photos/articles/thumbs_large/3598_newww.jpg\"

Η είσοδος της αγοράς ονομάζεται Nurosmaniye Kapisi, και ο πρώτος κεντρικός δρόμος που συναντά κανείς είναι η Kalpakcilarbasi Caddesi. Πριν εισχωρήσετε για τα καλά στα ενδότερα, το travelstyle προτείνει να κάνετε μια πρώτη παράκαμψη στην οδό Sandal Bedesteni, που βρίσκεται στην αρχή του Βazaar, για να θαυμάσετε τον τρούλο της οροφής, ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και στηρίζεται σε 12 μεγάλες στήλες. Εδώ διοργανώνονται κάθε εβδομάδα δημοπρασίες χαλιών. Για χρυσά κοσμήματα, το καλύτερο είναι να βρείτε την Cevahir Bedestani, στο κέντρο της αγοράς. Σ\’ αυτό το πολύ στενό δρομάκι συγκεντρώνονται άφθονες bijouteries, καθεμία από τις οποίες δεν μετρά παραπάνω από 30 τ.μ.

\"\"

Φυσικά, η Μεγάλη Αγορά δεν περιλαμβάνει μόνο εμπορικά καταστήματα, αλλά και cafes, τράπεζες και εστιατόρια. Αν έχετε διάθεση για σπατάλη, φροντίστε να προμηθευτείτε αντίκες, παραδοσιακές πίπες καπνίσματος ή παλιά βιβλία στη Sahaflar Carsisi, τη σκοτεινή αγορά παλιών βιβλίων που «κρατά» από τους βυζαντινούς χρόνους και βρίσκεται δυτικά, στο τέλος της Kalpakcilarbasi.

\"\"

  • Ψάχνετε φυσικά διεγερτικά, βοτάνια και μαντζούνια; Η αγορά των μπαχαρικών σάς περιμένει! Είναι γνωστή και ως «Αιγυπτιακή Αγορά», γιατί παλιότερα πωλούνταν εκεί κυρίως προϊόντα που έρχονταν από το Κάιρο. Χτίστηκε το 1660 ως τμήμα του κτηριακού συμπλέγματος που ανήκει στο 400 χρόνων τζαμί Yeni Cami, και θα σας ξελογιάσει με τις «χρωματιστές» ποικιλίες τσαγιού και μπαχαρικών που διαθέτει. Όποιο κι αν επιλέξετε, μην ξεχάσετε να αγοράσετε και το ανάλογο σερβίτσιο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook