Συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Μετείχαν σύμφωνα με το in.gr, επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.

* Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν, ενώ αργότερα θα επικοινωνήσει και με τον Γερμανό υπουργό Β.Σόιμπλε.

Η συνεργασία αφορούσε την προετοιμασία τόσο της παρουσίας του κ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όσο και τη συζήτηση που θα έχει την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

* Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία του Μεσοπρόθεσμου.

Την πληροφορία για την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης έδωσαν πηγές από την Αθήνα, και την επιβεβαίωσαν αργότερα γερμανικές και γαλλικές πηγές στα ξένα πρακτορεία.

Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί διαψεύσθηκε είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι εντός της ημέρας Σαρκοζί και Μέρκελ θα προχωρούσαν σε κοινή δήλωση για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook