Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη δικαστική φυλακή Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα αλλά και για οικονομικά θέματα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 11 το πρωί και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν και σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (μία 24ωρη και μία 48ωρη), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Oπως ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζομένων στη φυλακή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται: Μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές ή σε δικαστήρια, πλην των περιπτώσεων για τη διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλάκισης (6/12μηνα) ή της εκδίκασης υποθέσεων κρατουμένων που συμπληρώνουν τον χρόνο προφυλάκισης χωρίς περιθώρια νέας ανανέωσης, παραλαβές κρατουμένων και επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής καθώς και μεταγωγές σε νοσοκομεία και ψυχιατρεία, θα πραγματοποιούνται κανονικά και για τον λόγο αυτό ορίζεται όλο το προσωπικό ως προσωπικό ασφαλείας. Σε συνεννόηση των εργαζομένων με τη διεύθυνση θα διασφαλίζεται ότι οι κρατούμενοι θα έχουν τουλάχιστον ένα επισκεπτήριο την εβδομάδα με συγγενείς τους ή με άλλα άτομα που έχει εγκρίνει το συμβούλιο φυλακής, καθ\’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στη φυλακή, για την μη αναγνώριση της νυκτερινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων κατά τις ώρες αυτές. Παράλληλα, ζητούν την ολοκλήρωση του νέου καταστήματος κράτησης Χανίων και την πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook