Μια χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικό κόστος για την χώρα, την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία, είπε την Τετάρτη ο Επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν

«Θα ήθελα να πω κάτι σε όσους υπονοούν ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα εκτός της Ευρωζώνης. Διαφωνώ έντονα. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα», είπε στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που συνεδρίασε με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τη στήριξη του ευρώ.

«Όπως και να το δει κανείς, είναι απολύτως βέβαιο ότι μια χρεοκοπία ή/και έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικό οικονομικό και κοινωνικό και πολιτικό κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, και της ΕΕ καθώς και τους διεθνείς εταίρους μας», τόνισε.

Ο κ. Ρεν σύμφωνα με το in.gr, είπε επίσης ότι τα ευρωομόλογα, όποια μορφή και αν έχουν, θα πρέπει να συνοδεύονται από ενισχυμένη δημοσιονομική επιτήρηση.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν στις αγορές, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν είπε ότι αυταπατώνται όσοι πιστεύουν ότι μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί ρεαλιστική λύση.

«Υπάρχουν δυο αυταπάτες για την Ελλάδα: Η πρώτη είναι ότι μπορεί να προχωρήσει σε μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση», είπε ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Μάρκο Μπούτι.

Η δεύτερη αυταπάτη είναι ότι τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας μπορούν να περιοριστούν εντός των εθνικών της συνόρων. «Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι τεράστιος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών κρατικών ομολόγων (PSI), σημείωσε ότι «υπήρξαν δυσκολίες, αλλά βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook