Την διάθεση αρματαγωγού πλοίου προκειμένου να μεταφερθούν τα δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν αποκλειστεί στην Γαύδο, καθώς επίσης και τα βουνά των σκουπιδιών από Λουτρό και Αγ.Ρουμέλη, ζήτησε από το υπ.Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ.Απόστολος Βουλγαράκης «ως υπεύθυνος των ΠΣΕΑ στα Χανιά απευθύνω έκκληση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο ΓΕΝ να διαθέσουν ένα πλοίο για να μεταφέρει απορριμματοφόρα που θα μαζέψουν τα σκουπίδια και να μεταφέρει τα αποκλεισμένα αυτοκίνητα των επισκεπτών και των κατοίκων. Είναι η ύστατη προσπάθεια την οποία μπορώ να κάνω. Άλλο μέσο δεν έχω».


Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων άφησε και σαφείς αιχμές για την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου λέγοντας :

«Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα πρέπει και να το λύσουν. Η γνώμη μου είναι ότι όταν πας να λύσεις ένα θέμα στο νού σου πρέπει να έχει και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και το πώς θα τα λύσεις».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη πως πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των επιβατών, ο κ.Βουλγαράκης σχολίασε :

«Εγώ να συμφωνήσω με τις δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη. Αυτός θα συμφωνήσει ότι η υγεία των πολιτών και η ξεφτίλα της περιοχής είναι εξίσου σοβαρή; Είναι ένα ερώτημα».

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε , πριν από δέκα περίπου ημέρες, όταν με αφορμή τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Ρωσικό νηογνώμονα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας αποφάσισε να ακινητοποιηθούν όλα τα σκάφη που είχαν πιστοποιητικά ναυσιπλοίας από τον Ρωσικό νηογνώμονα.

Μεταξύ αυτών των σκαφών ήταν και το ΕΓ/ΟΓ Σαμαριά το οποίο συνδέει ακτοπλοικά την Χώρα Σφακίων με την Γαύδο, την Αγ.Ρουμέλη και το Λουτρό.

Πλην της Γαύδου που είναι νησί, οι άλλες δύο περιοχές με τεράστια επισκεψιμότητα τουριστών λόγω και του φαραγγιού της Σαμαριάς, δεν συνδέονται με το οδικό δίκτυο και ο μόνος τρόπος μεταφοράς απορριμματοφόρων και πάσης φύσεως οχημάτων είναι με πλοίο.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν να κατακλυστούν από σκουπίδια όλες αυτές οι περιοχές και να έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 30 οχήματα επισκεπτών και κατοίκων

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Στο μεταξύ, μετά την κατάθεση της Αναφοράς με το αίτημα του Δήμου Σφακίων (χθες, Τρίτη 13.09.11) για το τεράστιο και επείγον πρόβλημα της περιοχής του Δήμου Σφακίων και του νησιού της Γαύδου που αφορά στα καύσιμα, -και που για τη Γαύδο είναι θέμα ζωής-, στη μεταφορά αυτοκινήτων και ανθρώπων και στα απορρίμματα ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του έθεσε το θέμα, τη σπουδαιότητα και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Σφακίων για άμεση λύση με δρομολόγηση πλοίου σήμερα.

Ο Υπουργός κος Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί λύση σήμερα για τα άμεσα θέματα και σύντομα θα υπάρξουν οριστικές λύσεις.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook