Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης και διεύρυνσης της τουριστικής ελκυστικότητας της Κρήτης πραγματοποιεί σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνικός Τουρισμός – Μια νέα ευκαιρία για τον Κρητικό Τουρισμό».

 Η έννοια του κοινωνικού τουρισμού θεμελιώνεται γύρω από το δικαίωμα όλων των πληθυσμιακών ομάδων να απολαμβάνουν τουριστικές και άλλες δραστηριότητες αναψυχής. Ιδιαίτερα αναφέρεται σε εργαζόμενους, νέους, οικογένειες, ηλικιωμένους, άτομα χαμηλού εισοδήματος, άτομα περιορισμένων φυσικών δυνατοτήτων καθώς και όλων των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις δραστηριότητες διακοπών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9, στο Ηράκλειο. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης θα παρουσιάσει πρόταση για ένα περιφερειακό πλαίσιο οργάνωσης και ανάπτυξης του Κοινωνικού Τουρισμού στην Κρήτη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Norberto Tonini, μέλος της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για έναν «Ηθικό Τουρισμό» και τέως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κοινωνικού Τουρισμού. Ο κ. Tonini θα αναπτύξει το θέμα «Κοινωνικός Τουρισμός – Τουρισμός για την Ανάπτυξη».

 Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για τον Κοινωνικό Τουρισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Κοινωνικού Τουρισμού θα παρουσιάσει καλές πρακτικές διαφόρων Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook