Πυρετός διαβουλεύσεων είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το θέμα του «αποκλεισμού» της Γαύδου και των παραλιακών περιοχών του Λουτρού και της Αγ.Ρουμέλης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr , ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχης Δαμιανάκης, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,τον διαβεβαίωσαν πως υπάρχει η δυνατότητα άμεσης έκδοσης πιστοποιητικού ναυσιπλοίας για το ΕΓ/ΟΓ πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ «Δασκαλογιάννης», μόνο ως οχηματαγωγό (Ro-Ro).

Με την έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού το «Δασκαλογιάννης» θα μπορέσει να μεταφέρει τα αποκλεισμένα στην Γαύδο αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους καθώς επίσης και το απορριμματοφόρο του Δήμου Σφακίων προκειμένου να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον από την ΑΝΕΝΔΥΚ , η οποία έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την απόφαση του υπουργείου για ακινητοποίηση των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου Σφακίων προκειμένου να βρεθεί λύση.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook