Ανοιχτό ενδεχόμενο να αποσύρει την τροπολογία που περιορίζει την συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση την δραστική ουσία άφησε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότι το απόγευμα στις 5.30 θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδέσμων του ελληνικού φαρμάκου και εφ’ όσον δεχθούν το σύστημα κλιμακωτού ριμπέιτ ανάλογα με την τιμή τότε προτίθεται να αποσύρει την τροπολογία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «με βάση τον προγραμματισμό που κάναμε μέχρι τέλος του χρόνου τα ταμεία θα δαπανήσουν 3 δις 443 εκ. για φαρμακευτική δαπάνη αντι για 5,2 δις το 2009. Έχουμε απόκλιση 250 εκ. ευρώ.

Είναι το ριμπειτ που δεν αποδόθηκε για χρόνια 2006-7-8. Δεν φέρνουμε τη ρύθμιση για την δραστική ουσία για να πιέσουμε ή για να τους τιμωρήσουμε είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάθε μετρο για να διασφαλίσουμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη δεν θα υπερβεί όριο. Αλλιώς θα είχαμε περικοπές παροχών.

Αν δεν είχαμε μειώσει φαρμακευτική δαπάνη 1,5 δις θα ειχαμε μείωση σε συντάξεις κατά 8%.

Δεν θα κανουμε πίσω σε αυτό η κάθε πλευρά θα αναλάβει τις ευθύνες τους. Εχουμε καλέσει τον ΣΦΕ και τον σύνδεσμο ελληνικών βιομηχανιών το απόγευμα (5.30) να συζητήσουμε και να υπάρξει συμφωνία. Παρακαλώ τους εκπροσώπους των κομμάτων να ειμαστε μαζί.

Παρακαλώ να είναι και εκπρόσωποι κομμάτων στη συνάντηση.

Στην περίπτωση που δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους θα εμείνουμε στην τροπολογία, διαφορετικά θα την αποσύρουμε αν συμφωνηθεί και θα προτείνουμε κλιμακωτό ριμπειτ ανάλογο με τιμή φαρμάκου έτσι ώστε τα χρηματα να πάνε στα ταμεία»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook