Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον β’ ειδικό ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε για το σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, το έλλειμμα της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 534.000 ευρώ.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, απολογούμενος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση και κίνησε τις διαδικασίες για τη διενέργεια ελέγχων στο εν λόγω δημοτικό κονδύλι, ενώ απομάκρυνε άμεσα από τις θέσεις τους δημοτικούς υπαλλήλους, θέτοντάς τους σε καθεστώς αργίας.

Το επόμενο διάστημα η σχετική δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μαύρη τρύπα» στο συγκεκριμένο ταμείο δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2007. Διαπιστώθηκαν δε δαπάνες που είτε δεν δικαιολογούνταν και δεν ήταν νόμιμες είτε δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά.