Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο υπάλληλοι του δημοσίου στη Μεγάλη Βρετανία λέγεται ότι προετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους με πορείες και διαδηλώσεις που στόχο θα έχουν να «χτυπήσουν» τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ύφεσης.

Προς το παρόν, αν και οι τελικές αποφάσεις δράσεων θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές και λέκτορες πανεπιστημίων έχουν πει το μεγάλο «ναι» για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με άρθρο του skynews, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα, εδώ και δεκαετίες, στον τομέα του δημοσίου.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος που δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, αλλά αναγκάζεται να βάζει από την τσέπη του χρήματα για συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων, εάν υπάρξουν άνευ λόγου κινητοποιήσεις,  θα αντιδράσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους, πιθανότατα κάνοντας «στάση πληρωμών» και κοιτώντας να εξασφαλίσουν κάτι και για τη δική τους σύνταξη.

Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα και υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας, επίσης ότι το οποιοδήποτε πιθανό απεργιακό κάλεσμα δεν θα αντιμετωπισθεί με χαμόγελα από τους ίδιους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook