Σύμφωνα με την έρευνα Μισθολογικών Αυξήσεων για την Ελλάδα της Aon Hewitt, αμερικανικής εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις απολύσεις, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αλλά αρνητική είναι η εικόνα και για τους μισθούς του 2012.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt, Γιάννης Τσιλιγιάννης, «είναι η πρώτη χρονιά από τότε που η Aon Hewitt δημοσιεύει τη συγκεκριμένη έρευνα, που παρατηρούμε τόσο μεγάλο αριθμό εταιρειών που πάγωσαν τους μισθούς».

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 33% των εταιρειών «πάγωσε» τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους το 2011, ενώ το 16% έχει ήδη αποφασίσει πάγωμα μισθών και για το 2012. Επίσης, μία στις δύο εταιρείες πάγωσε τους μισθούς τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.

Ωστόσο, ο κ. Τσιλιγιάννης επισημαίνει ότι από τις εταιρείες που έδωσαν αυξήσεις, αυτές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά μέσο όρο 3,2%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (5,5%) δόθηκαν στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και ακολούθησαν οι κλάδοι της Υψηλής Τεχνολογίας (3,8%) και του Φαρμάκου (3,3%). Αυξήσεις, αλλά σε μικρότερα ποσοστά, έδωσαν και οι κλάδοι των Καταναλωτικών Προϊόντων (2,3%), της Ενέργειας (1,8%) και του Λιανικού Εμπορίου (1,0%).