Τη διάθεση της Ρωσίας να αγοράσει χρεόγραφα της Ευρωζώνης, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση «θα διαφοροποιηθούν οι κίνδυνοι μεταξύ των μεμονωμένων χωρών».

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει σημειώσει πάντως, μετά το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων, πως το ενδιαφέρον τόσο της Μόσχας όσο και του Πεκίνου για ελληνικά ομόλογα είναι μέχρι στιγμής «από μικρό εώς ανύπαρκτο».

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν ανέφερε την Τετάρτη πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει χρεόγραφα μεμονωμένων χωρών της Ευρωζώνης και εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς ενιαίων ευρωομολόγων, εφόσον ληφθεί η απόφαση για την έκδοσή τους.

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε μέρος των αποθεματικών μας στα ενιαία ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συνεργαστούμε και με μεμονωμένες χώρες. Πάντοτε θα διαφοροποιούμε τους κινδύνους μεταξύ διαφόρων χωρών» σημείωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Είπαμε ότι αν υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση του μηχανισμού του σταθεροποιητικού ταμείου της Ευρωζώνης, μέσω της έκδοσης ομολογιών, ευρωομολόγου, εμείς θα συμμετάσχουμε ευχαρίστως σε αυτό το ταμείο» προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook