Χιλιάδες γονείς, καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν χθες στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, η οποία ανέρχεται, όπως εκτιμούν, σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος του προγράμματος της ισπανικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.

Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν πράσινα μπλουζάκια με το σύνθημα \”Δημόσια εκπαίδευση για όλους\”, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν \”Όχι στις περικοπές δαπανών! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις!\” και \”Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση\”.

Η πορεία προς το υπουργείο Παιδείας συνέπεσε με την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ισπανικές επαρχίες έχουν μεγάλη αυτονομία στο θέμα της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της επαρχίας της Μαδρίτης ζήτησε από τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εργάζονται δύο επιπλέον ώρες εβδομαδιαίως ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για τους αναπληρωτές.

Τα συνδικάτα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χουν προκηρύξει δύο ημέρες απεργίας για τα σχολεία της πρωτεύουσας για τις 20 και τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook