Το πρώτο DVD που κυκλοφόρησε στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν με θέμα το σεξ είχε την τύχη που του άξιζε: οι πωλήσεις έφτασαν σε εκατοντάδες χιλιάδες μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Το περίεργο της υπόθεσης για τη χώρα των αγιατολάχ είναι ότι το DVD κυκλοφόρησε με τις ευλογίες του καθεστώτος υπό τον διακριτικό τίτλο «Αγαπημένε σύντροφε» με σκοπό να μυήσει τα νεαρά ζευγάρια που έρχονται εις γάμου κοινωνίαν στα μυστικά του έρωτα. Αυτό το εγχειρίδιο της σεξουαλικής εκπαίδευσης βρίσκεται σχεδόν παντού στην Τεχεράνη: από τα βιντεκλάμπ έως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η μοναδική προϋπόθεση για να το αγοράσει κάποιος είναι να έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Φαρμακοποιοί στην ιρανική πρωτεύουσα δηλώνουν ότι πουλούν περισσότερα από 500 αντίγραφα την εβδομάδα, «κυρίως στα πιο νεαρά ζευγάρια». Για τον παραγωγό του DVD δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από «έναν οδηγό για τη συζυγική και τη σεξουαλική ζωή». Το κόστος φτάνει τα τρία ευρώ, ενώ ως σύμβουλος εμφανίζεται ο δόκτωρ Μοχάμεντ Μαζντ, ψυχίατρος και καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Το DVD ξεκινά ρομαντικά, με δύο λουλούδια να φλερτάρουν, ενώ ακολουθεί η εικόνα εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων που κινούνται προς το ωάριο. Ως μουσική υπόκρουση επιλέχθηκε το σάουντρακ της ταινίας «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος». Κάπου εκεί, εμφανίζεται ο δόκτωρ Μαζντ με συμβουλές του τύπου: «Γυναίκες, εξαρτάται και από εσάς εάν θα έχετε οργασμό».

Ο λόγος που το DVD πήρε το πράσινο φως από τα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού φαίνεται να είναι η κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Και τώρα ο ευτυχής παραγωγός ετοιμάζει το «σίκουελ»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook