Από τη σύγχρονη βιβλιογραφία αποδεικνύεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην πρόληψη ή και ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Η μεγάλη κατανάλωση κρέατος, ζωικών προϊόντων και γενικότερα λιπαρών σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα φαίνεται να συντελεί στη εμφάνιση προβλημάτων.

Γενικότερα, η υιοθέτηση συνηθειών, που συντάσσονται με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, φαίνεται να βελτιώνει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που αφορούν τον προστάτη.

Μαριάννα Ε. Σταυρουλάκη
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, ΜΡΗ
Βιογραφικό σημείωμα