Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν αντέχουν να συνεχίζουν να επεκτείνουν τα πακέτα στήριξης για τις ασθενέστερες οικονομίες, τονίζει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις που επικρατούν στις πλεονασματικές χώρες του ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το in.gr, πάντως, η κ. Φέκτερ απεύχεται την ελληνική πτώχευση, καθώς όπως εκτιμά οι ζημίες για την αυστριακή οικονομία θα έφθαναν στα 6 δισ. ευρώ.

Η «κόπωση από τη χορήγηση των πακέτων στήριξης» (bailout fatigue) κυριαρχεί σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβακία.

Όπως δείχνει η στάση που ακολουθούν οι συγκεκριμένες χώρες στο θέμα του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι σαφές ότι αυτό το πακέτο θα είναι και το τελευταίο και μάλιστα με αυστηρότερους όρους σε σχέση με το πρώτο.

Η «κόπωση» αυτή είναι πλέον τόσο μεγάλη, που η Φινλανδία έφθασε στο σημείο να ζητεί εγγυήσεις από την Ελλάδα.

Η Αυστρία δεσμεύεται να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ευρώ, «αλλά φυσικά, και το λέω ανοικτά, πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτό που κάνουμε είναι αποτελεσματικό, αν είναι σωστό και αν λειτουργεί», είπε η κ. Φέκτερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook