Ένα διαφορετικό «χρώμα» θα έχει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οδός Κυδωνίας με τους φίλους του μπάσκετ και γενικά του αθλητισμού, να παίρνουν την «θέση» από τους καθημερινούς πολίτες που βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου, διαγωνιζόμενοι στο «Τουρνουά Street Basket 3 με 3».

Το «Τουρνουά Street Basket 3 με 3», διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, στην οδό Κυδωνίας, μπροστά από το χώρο του Δημαρχείου.

Για την διοργάνωση, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λειψάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Αθλητισμό Νίκος Βλαζάκης, ο υπεύθυνος του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Χανίων Σαράντος Βόλτσης και ο Ειδικός Συνεργάτης για θέματα Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού, Γιάννης Ξυγκάκης.

«Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση η οποία προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 ετών να αγωνιστούν και να δείξουν τις ικανότητές τους σε ένα άθλημα που αγαπούν, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης.

«Είναι μία διοργάνωση μέσω της οποίας τα παιδιά θα περάσουν μερικές ώρες χαλάρωσης» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βλαζάκης, ο οποίος εξέφρασε την βούληση του Δήμου Χανίων και του Αθλητικού Γραφείου ειδικότερα, να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλα αθλήματα.

Αναφορά στην ιστορία της διοργάνωσης έκανε ο κος Ξυγκάκης, τονίζοντας ότι ανάλογα Τουρνουά διεξάγονται στην Ελλάδα από το 1999 και, μάλιστα, το 2010 στην Ολυμπιάδα Νέων, η χώρα μας κατέκτησε την 3η θέση.

Επίσης έγινε αναφορά στους χορηγούς της διοργάνωσης, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην διεξαγωγή της.

Χορηγοί του Τουρνουά για όλη την Ελλάδα είναι οι εταιρίες Champion και Molten

Ωστόσο υπάρχουν και οι τοπικές εταιρίες που στήριξαν την διοργάνωση του Δημου και οι χορηγοί αυτοί, είναι οι εταιρείες ΒΙΟΧΥΜ, χυμός CRETA FRESH, Αναψυκτικά ΓΕΡΑΝΙ, ΕΤΑΝΑΠ – Νερό ΣΑΜΑΡΙΑ, Ξενοδοχείο ΚΡΗΤΗ και τα S/M INKA.

Ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η Εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και το Ειδησεογραφικό Portal FLASHNEWS.GR.

Τέλος, όπως σημείωσε ο κ. Βόλτσης, δελτία συμμετοχής μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι, από το Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29, τηλ. 28213/41606) ή από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, που λειτουργεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού (τηλ 28210/72238 και 28210/99236). Ημερομηνία λήξης συμμετοχών, 22 Σεπτεμβρίου 2011.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της διεξαγωγής του τουρνουά, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 η οδός Κυδωνίας θα παραμείνει κλειστή από το ύψος της οδού Κ. Σφακιανάκη έως την οδό Καραϊσκάκη από τις 06:00 έως τις 14:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook