Πραγματοποιείται ανοικτή ενημερωτική συνάντηση, στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητήριου Ηρακλείου αύριο Παρασκευή 16/9, λόγο της πρόσφατης ενημέρωσης του Υπουργείου Πολιτισμού προς την Περιφέρεια Κρήτης ότι δεν προτίθεται να προωθήσει το φάκελο υποψηφιότητας της Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην συνέχεια δράση ανέλαβε η ομάδα Κρητών σε συνεργασία με παραγωγικούς και άλλους φορείς με στόχο τη δρομολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας.

Στην συνάντηση θα αναλυθούν τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόρριψη της υποψηφιότητας και θα αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία, την τεκμηρίωση της οποίας έχει αναλάβει εθελοντικά ειδική επιστημονική επιτροπή.

Η απόφαση αυτή, που ανακοινώθηκε όχι από υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο αλλά από μια υπάλληλο του Υπουργείου, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από επίσημα πρόσωπα, εντός και εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το σκεπτικό της απόφασης και η αμφίσημη και αδύναμη επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται, αλλά και τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση του κρητικού διατροφικού προτύπου, καθιστούν απαραίτητο να διευκρινιστούν κάποια βασικά σημεία και να αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό το μέγεθος του προβλήματος.

Οι πολίτες καλούνται, την Παρασκευή 16/9 στις 19.00 στην αίθουσα Καρούζου του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε μια συνάντηση στην οποία έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού Ηρακλείου και οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ: Διευθυντής ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ΤΗΛ: 2810344738, 6972695248

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Πρόεδρος ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΗΛ: 2810379300, 6974325574

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ: Πρόεδρος Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ΤΗΛ: 2810346001, 6977237700

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook