Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2012, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ύφεσης, για να γίνει κατανοητή η απόκλιση από τις εκτιμήσεις που έκανε η ίδια η τρόικα τον Μάιο του 2011», είπε ο υπουργός σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ελληνικός λαός πληρώνει ένα κόστος, ότι υπάρχει μία σωρευτική ύφεση τριών ετών, η οποία τώρα θα γίνει τεσσάρων ετών», συμπλήρωσε.

Πέρυσι, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 4,4% και φέτος η ύφεση ίσως ξεπεράσει ακόμα και το 5%.

Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερπο τρίμηνο η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7,3%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 6,8% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου υποχώρησαν κατά 17,9%.

Στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, η ύφεση είχε διαμορφωθεί σε 8,1%. Στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 4,8% και 8,8% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook