Ομόφωνα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο η τροπολογία Μόσιαλου για τη “νέα δομή της δημόσιας τηλεόρασης”.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, η ΕΤ-1 κλείνει και η συχνότητα θα δοθεί στο ψηφιακό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης “Πρίσμα” που απευθύνεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε μάλιστα ότι υπάρχει μία άτυπη συμφωνία με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να προβάλλουν προγράμματά τους μέσω του “Πρίσμα” μετά από ειδική επεξεργασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, σημείωσε ότι προκρίθηκε η οδός της τροπολογίας και όχι μίας κοινής υπουργικής απόφασης ώστε να γίνει διεξοδική συζήτηση στη Βουλή – χωρίς, ωστόσο, να αφήσει περιθώρια αλλαγών στο περιεχόμενό της.

Πάγκαλος vs μοντέρ


Στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου σημειώθηκε και... θερμό επεισόδιο στο προαύλιο της Βουλής, ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και αντιπροσωπεία εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Ο κ. Πάγκαλος διαπίστωσε ακραία συμπεριφορά μίας εργαζομένης (στο τμήμα μοντάζ της δημόσιας τηλεόρασης) και ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο. Οι οποίοι την οδήγησαν στο φυλάκιο της Φρουράς για συστάσεις...