Για πλήγμα στην «καρδιά» της τουριστικής βιομηχανίας κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι, με αφορμή το τέλος ακινήτων που θα τους επιβληθεί και ήδη αναζητούν τρόπους αντίδρασης.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, παράγοντες του κλάδου έχουν έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απέστειλε επιστολή, στην οποία ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να εξαιρεθεί από τη φορολογία το 30% των χώρων των ξενοδοχείων, καθώς πρόκειται για βοηθητικούς χώρους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σπύρος Γαλιατσάτος, υπογράμμισε ότι πολλοί ξενοδόχοι είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ένα ξενοδοχείο 200 κλινών πρώτης κατηγορίας θα κληθεί να πληρώσει φόρο 50.000 ευρώ, αν τελικά επικρατήσει η πρόταση της κυβέρνησης.

«Πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα», διερωτάται ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος θα εισηγηθεί στις αρμόδιες ξενοδοχειακές ενώσεις και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Γιάννης Οικονόμου, κάνει λόγο για «ταφόπλακα» στην τουριστική δραστηριότητα και προειδοποιεί ότι θα υπάρξει φυγή της επιχειρηματικής κοινότητας στα δικαστήρια για την μη καταβολή του τέλους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ξενοδόχοι της Ζακύνθου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών τους μονάδων και ζητούν δίκαιη μεταχείριση, ελπίζοντας μεταξύ
άλλων και σε τροποποίηση του νόμου, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως τονίζουν.

Πρόθεση των ξενοδόχων, όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, δεν είναι η απαλλαγή από το μέτρο της καταβολής του εν λόγω τέλους, αλλά η εξέταση όλων των παραμέτρων που συνδέονται με την ξενοδοχειακή δραστηριότητα και τη συμβολή τους στα έσοδα της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook