Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ζητούν το τέλος ακινήτων να σταλεί σε ξεχωριστό φάκελο από το λογαριασμό του ρεύματος, πρόκειται να στείλουν οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε την Πέμπτη σε εκδήλωση της Hellas Power ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Β.Μηλιώνης.

Πηγές αναφέρουν ότι οι εταιρίες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν την απόφαση του κράτους, αλλά και ότι θα προσπαθήσουν να δείξουν ελαστικότητα ως προς την είσπραξη του τέλους, με περισσότερες δόσεις και αποφυγή διακοπής της ηλεκτροδότησης για καθυστέρηση πληρωμής.

Όλα αυτά πάντως εξαρτώνται και από την τελική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εταιρίες διαθέτουν τα στοιχεία των ακινήτων των πελατών τους, καθώς χρεώνουν ήδη δημοτικά τέλη, φόρους και ΤΑΠ με βάση τα τετραγωνικά.

Την Τετάρτη ενημερώθηκαν από το υπουργείο για το ύψος του τέλους ανά κατηγορία τιμής ζώνης, παλαιότητα κλπ. προκειμένου να εκδώσουν τους λογαριασμούς.

Για το θέμα του τέλους πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή η ΓΕΝΟΠ, η οποία έχει δηλώσει ότι «δεν θα επιτρέψει» να κόβεται το ρεύμα σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, ότι η κυβέρνηση πρόκειται να αναστείλει την εφαρμογή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή, ζήτημα το οποίο έχει θέσει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μηλιώνης δήλωσε ενδιαφέρον για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε συνεργασία, όπως είπε, με ξένους επενδυτές.