Το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων, οικοτροφεία και ξενώνες παραμονής χρηστών ψυχικής υγείας επισκέφθηκε χθες στα Χανιά, ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Καλογιαννάκης στα πλαίσια της εκεί επίσκεψης του, συνομίλησε επί μακρόν με τη Διοικήτρια του Θ.Ψ.Π.Χ κ. Παραγιουδάκη Ευαγγελία, με τον Ψυχίατρο και Πρόεδρο του ΚΟΙΣΠΕ στα Χανιά κ. Γιώργο Κοκκινάκο γνωρίζοντας από κοντά τη λειτουργία των δομών, την προσφορά του Κοι.Σ.Π.Ε., τη συμβολή του καταστήματος και των εργαστηρίων του και τη δυναμική λύση που προσφέρουν στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με περιορισμένη ευθύνη των μελών τους που θεσμοθετήθηκαν με το Ν.2716/99 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για την Ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμού, αφού παράλληλα είναι παραγωγικές και εμπορικές μονάδες αλλά και μονάδες Ψυχικής υγείας η ανάπτυξη και εποπτεία των οποίων ανήκει στο ΥΥΚΑ.

Δεδομένης της Τομεοποίησης, που πρακτικά επιτρέπει πλέον την ίδρυση ενός Κοι.Σ.Π.Ε. σε κάθε τομέα ψυχικής υγείας και ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με το οποίο προωθείται η συγκρότηση των κοινωνικών συνεταιρισμών, με στήριξη ευπαθών ομάδων μέσω μιας επιχειρηματικότητας που στόχο της θα έχει την ένταξη και των χρηστών ψυχικής υγείας στο κοινωνικό σύνολο, η 7η ΥΠΕ Κρήτης στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής Ψυχιατρικής εργάζεται στην κατεύθυνση ανάπτυξης και δημιουργίας των Συνεταιρισμών αυτών σε όλους τους νομούς της Κρήτης, πέραν του Νομού Χανίων όπου ήδη λειτουργεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook