Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική.

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με το in.gr, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προσπάθειες από διάφορες πλευρές να μεταφερθούν στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει.

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να εμφανιστεί ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών

» Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή και πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει» κατέληξε.

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ με κλείσιμο της ΕΤ1.

Η συχνότητα της ΕΤ1 παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ενώ υπάρχει η σκέψη να «μετακομίσει» σε αυτή και να εκπέμπει και αναλογικά το ψηφιακό κανάλι Prisma+, που πιθανόν να εμπλουτιστεί και με εκπομπές από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επίσης στο Υπουργικό παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται κατ\’ αρχάς το άρθρο 103 του Υπαλληλικού Κώδικα, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να τίθενται πλέον σε αυτοδίκαιη αργία, εφόσον στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία, ύστερα από πρωτοβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση -έως τις 26 Σεπτεμβρίου- η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού «Δήμητρα», μέσω της συγχώνευσης των εποπτευόμενων φορέων ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου, στο πλαίσιο της διοικητικής διάρθρωσης του Οργανισμού συνιστώνται επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις με έδρα σε Αθήνα, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Πειραιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook