Η απόφαση των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας να ενισχύσουν τις αγορές με όση ρευστότητα χρειάζεται, προκειμένου να αποφευχθεί συστημική κρίση – κάτι ανάλογο με το πρόγραμμα TARP στην κρίση του 2008 – φέρνει ενθουσιασμό στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Παραμονή του κρίσιμου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες – και, βεβαίως, για την Ελλάδα – Eurogroup, οι βασικότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου τερμάτισαν με κέρδη πάνω από 3%, με εξαίρεση το Λονδίνο που σταμάτησε στο +2% και κάτι.

Ανάλογα, ένα πραγματικό ράλι εξελίσσεται για το ευρώ, το οποίο ενώ μόλις στην αρχή της εβδομάδας κινδύνευσε να χάσει ακόμη και το επίπεδο των 1,35 δολαρίων, φλερτάρει τώρα με τα 1,39 δολάρια.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το κλίμα είναι εξίσου θετικό, με τους δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street να κερδίζουν 1% και πλέον (στις 11.380 ο Dow Jones).

Η χρηματιστηριακή ευφορία σύμφωνα με το protothema.gr, επιδρά θετικά και στο πετρέλαιο, η τιμή του οποίου ενισχύεται προς τα επίπεδα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook