Η νέα γενιά του Opel Astra GTC παρουσιάζεται για πρώτη φορά με κάθε επισημότητα στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η Οpel, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμά της, δημοσιοποίησε από τις 7 Ιουνίου περισσότερα λεπτομερή στοιχεία και εικόνες του νέου Αstra GTC. Τα περισσότερο sport χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου επέβαλαν τη χαμηλότερη κλίση στην οροφή σε σχέση με την 5θυρη έκδοση, ενώ και το μεταξόνιό της είναι μεγαλύτερο από εκείνης (GTC: 2.695 χλστ., 5d: 2.685 χλστ.).   

\"\"

 
Το Οpel Astra GTC θα είναι διαθέσιμο με τέσσερις κινητήρες, ενώ η ανακοίνωση της έκδοσης OPC έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2012. Οι δύο από αυτούς είναι οι γνωστοί μας υπερτροφοδοτούμενοι βενζίνης των 1.4 λίτρων, με εκδόσεις ισχύος 120 και 140 ίππων, ενώ ο τρίτος είναι ο 1.6Τ των 180 ίππων. Όλοι τους συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, των έξι σχέσεων.

\"\"

Σύμφωνα με το 4troxoi.gr, ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 2.0 CDTI common-rail turbo, ισχύος 165 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και διαθέτει σύστημα «Start/Stop». Με το συγκεκριμένο κινητήρα η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 4,9 λίτρα/100 χλμ, με εκπομπές CO2 129 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
\"\"
Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Gliwice στην Πολωνία, ενώ η βασική του έκδοση (Enjoy 1.4 Turbo 120 hp) στη Γερμανία θα κοστίζει 21.750 ευρώ. 

\"\"

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook