Το Fisker Surf είναι ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη και μαγνήτισε αρκετά βλέμματα, λόγω της ιδιαίτερης σχεδίασης και τα πολυτελή χαρακτηριστικά του.

Το Fisker Surf Concept παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη και για όσους δεν γνωρίζουν περι τίνος πρόκειται, να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικάνοι το αποκαλούν ως το πρώτο ηλεκτρικό πολυτελές σπορ αυτοκίνητο. Το 5-πορτο μοντέλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ μας αποκαλύπτουν πως θα είναι αργότερα το μοντέλο παραγωγής που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2013.

Αισθητικά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την σχεδίαση του, αλλά όσον αφορά το μηχανικό του σύνολο του Fisker, είναι πολύ πιθανό να δούμε τοποθετημένο τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της BMW. Η κίνηση αυτή θα γίνει φυσικά μετά από συμφωνία με τη γερμανική φίρμα. Προς το παρόν, το πρωτότυπο φορά ένα υβριδικό σύνολο 2 ηλεκτροκινητήρων και ένα βενζινοκινητήρα.

http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/gfisk159112.jpg

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα autotriti.gr, η συνολική απόδοση του μοντέλου ανέρχεται στους 408 ίππους και τα 1.330 Nm ροπή. Η μέση κατανάλωση είναι ότι πρέπει για την εποχή, αφού φτάνει μόλις τα 2,4 λίτρα/100 χλμ. Και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι στα 83 γρ./χλμ. Τα 0-100 χιλιόμετρα ολοκληρώνονται σε 6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του Fisker Surf φτάνει τα 201 χλμ./ώρα. Τέλος, η αυτονομία του φτάνει τα 402 χιλιόμετρα και μπορεί να κινηθεί με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 80 χιλιόμετρα.

http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/gfisk159111.jpg