Του Σωτ. Χιωτάκη Δ/ντή Σύνταξης Protothema.gr

Η απαλλαγή της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας και από το χαράτσι στα ακίνητα όλων των Ελλήνων είναι πρόκληση! 
Ειδικά σε αυτούς τους πρωτοφανείς καιρούς που ζούμε, με ένα εκατομμύριο ανέργους και με πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες να τρώνε κατακέφαλα το ειδικό τέλος για το φτωχικό τους, δεν είναι δυνατό, δεν είναι αποδεκτό, είναι απάνθρωπο, είναι ιταμό να μένει αφορολόγητη η ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία.
Οι ιεράρχες πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στο οποίο ούτε κατά διάνοια μπορεί να φτάσει αυτή η “καμένη” γενιά πολιτικών!
Και να ζητήσουν από μόνοι τους την φορολόγηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας. Το εννοώ, οφείλουν να το ζητήσουν οι ίδιοι!
Κοιτάξτε, είμαι θρήσκος και θεοσεβούμενος, όχι υπερβολικά πράγματα, αλλά το κεράκι μου το ανάβω συχνά – πυκνά και νιώθω ακόμη ότι υπάρχουν πράγματα που δίνουν νόημα στην Εκκλησία, έστω και με τον τρόπο που την βιώνουμε στις μέρες μας.
Αλλά δεν είμαι τυφλός! Πρέπει να κάνουν την επανάστασή τους, πρέπει να σηκώσουν το λάβαρο μιας καινούργιας ιδέας, μιας νέας αντίληψης αλληλεγγύης. 
Στο κάτω-κάτω, το μόνιμο επιχείρημα της Εκκλησίας για τη μη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της είναι το ότι επιτελεί κοινωνικό έργο.
Ας το επιτελέσει λοιπόν!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook