Με σύνθημα για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την 76η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβάλλει με ένταση την ανάγκη να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και θα επιμείνει στο ότι θέλει καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή.

Τα δέκα σημεία της ομιλίας Σαμαρά σύμφωνα με το in.gr είναι:

Έμφαση στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου

Αίτημα για εκλογές

Ξεκάθαρο «όχι» στην προοπτική της συγκυβέρνησης

Αποδοχή βασικών στόχων μείωσης χρέους και ελλείμματος

«Ναι» στην περιστολή του κράτους, αλλά με σχέδιο

Μείωση φορολογικών συντελεστών

Αντίθετος στην επιβολή τέλους στα ακίνητα και της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση

Κατά των απολύσεων και εξήγηση της πρότασης της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία

«Ναι» στις αποκρατικοποιήσεις, «όχι» στο ξεπούλημα

Περαιτέρω εξηγήσεις για αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρωί της Παρασκευής με τη συνάντηση που θα έχει στις 10:00 με εκπροσώπους φορέων της συμπρωτεύουσας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς»

Στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Το Σάββατο στις 09:30 π.μ. θα επισκεφθεί την 76η ΔΕΘ, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της έκθεσης.

Στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και στη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.