Τελείως διαφορετική και ανανεωμένη εμφανίστηκε η Έλντα Πανοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People.

Η δημοφιλής ηθοποιός , η οποία έχασε τριάντα ολόκληρα κιλά, αναφέρθηκε στην απόφαση της να αδυνατήσει καθώς και στον τρόπο που της συμπεριφέρονταν ο κόσμος όταν είχε τα παραπανίσια κιλά

«Με έχει κουράσει το να μην γίνεται δεκτή η απάντησή μου. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου, αλλά δεν με πιστεύουν. Μου λένε οι φίλες μου για κάποιους που τις ρωτούν για μένα: “Τους ορκιζόμαστε ότι δεν έχεις κάνει επέμβαση, αλλά δηλώνουν “Αδύνατον!”»


«Ποτέ στη διατροφή μου δεν είχα τη νοοτροπία του «ψητό ή βραστό κρέας ή ψάρι και σαλάτα, μ’ ένα καρότο στο ενδιάμεσο».

Για την αιτία που την θορύβησε, θυμάται την ημέρα που στάθηκε πάνω από τη ζυγαριά της και είδε τον αριθμό «96», «όχι για το πώς φαινόμουν στους άλλους, αλλά για μένα. Για την υγεία μου», τόνισε και συμπληρώνει:

«Με εμένα συνέβη το εξής. Είχα την ευλογία να γίνω αγαπητή έτσι όπως ήμουν. Μία δύο φορές μόνο, που δεν με είχαν αναγνωρίσει, άκουσα άσχημα σχόλια. Όπως κάποτε που διαπληκτιστήκαμε με έναν οδηγό και είπε: «Άντε βρε χοντρή!” Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο, γιατί πάντα μου αρέσει να λύνω τα όποια προβλήματα με τη συζήτηση, μου είπε: “Αχ εσείς είστε κυρία Πανοπούλου; Πόσο σας αγαπώ και πόσο μου αρέσετε!” Το κακό σχόλιο είχε ξεχαστεί.»