«Μεταρρυθμιστική κόπωση» διαπιστώνει στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ. Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου τονίζει ότι η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα όμως γι\’ αυτό «υπάρχει το αντίστοιχο τίμημα».

Όπως δημοσιεύει το in.gr, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, όμως θα πρέπει να κάνει περισσότερα εάν επιθυμεί να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τις χώρες της ΕΕ ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι μετά τη μείωση του ελλείμματος κατά 5% το προηγούμενο έτος, η Ελλάδα έχει δείξει «μεταρρυθμιστική κόπωση» και ο ρυθμός των αλλαγών έχει επιβραδυνθεί.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρέτισε τις δηλώσεις Σαρκοζί και Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ της Τετάρτης, λέγοντας ότι παρείχαν σε μία χώρα που βρίσκεται στον μηχανισμό στήριξης, όπως η Ελλάδα, τις διαβεβαιώσεις ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Το ΔΝΤ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα προγράμματά του. Εξετάζουμε τις δεσμεύσεις… ελέγχουμε κατά πόσο εφαρμόζονται και προχωράμε στην αποδέσμευση της χρηματοδότησης. Αν δεν έχει υπάρξει εφαρμογή, δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook