Παρέμεινε στην κορυφή πανελλαδικά και φέτος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε δωρεές οργάνων, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείο, κ.Γεωργόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η δωρεά οργάνων σώζει ζωές.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από πέρυσι μέχρι φέτος οι δωρητές οργάνων αυξήθηκαν από 2.000 σε 5.000 (σε ποσοστό 33%), ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες ακόμη 5.000 πολίτες υπέβαλαν δηλώσεις για να γίνουν δότες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε -απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Έλενας Ράπτη- από 4,1 δότες οργάνων, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων που ήταν το περασμένο έτος, τον τρέχοντα χρόνο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 4,9.

Με δεδομένες μάλιστα τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κόσμου που εξελίσσεται και θα επεκταθεί, φιλοδοξία του υπουργείου είναι το 2011 να «κλείσει» με τον αριθμό αυτό να φτάνει στο 7 και το 2012 στο 10.

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει ψεύδη τα οποία διακινούνται περί δήθεν δυνατότητας κλοπής οργάνων και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικότητα πως τέτοιο πεδίο δεν υπάρχει.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook