Με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» ορίζεται το θεσμικό πλαίσιο  μιας νέας επιχειρηματικής δράσης που συνδυάζει το κοινωνικό συμφέρον με το επιχειρείν, δημιουργώντας κέρδος πολύπλευρο και συνολικό για την κοινωνία, τόνισε η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη στη σημερινή ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα ψήφισης και άμεσης εφαρμογής του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο όπου τόσο ο ιδιωτικός, όσο και ο δημόσιος τομέας αδυνατούν να απορροφήσουν επιπλέον προσωπικό.

«Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, χρήζει άμεσων λύσεων και η κοινωνική οικονομία θα αποτελέσει μια τέτοια άμεση λύση. Στην ουσία πρόκειται για μια πολιτική λύση που προωθεί την απασχόληση, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την καινοτομία, τη μη κερδοσκοπική δραστηριότητα, εν τέλει την πραγματική οικονομία που έχει ανάγκη τόνωσης αλλά σε ένα πλαίσιο ανεπτυγμένης κοινωνικής ευθύνης» υπογράμμισε η κυρία Κουρουπάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνέχεια και συνέπεια της πολιτικής βούλησης των κκ Υπουργών : Κατσέλη, Κουτρουμάνη και Κεγκέρογλου που εργάστηκαν για την επίτευξη ενός νομοθετήματος   «που καταδεικνύει ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης και βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook